Wist u dat 80% van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsinbrekers? Deze inbraken vinden niet alleen plaats in huizen, maar ook in bedrijfspanden. 40% van de ondernemers heeft weleens te maken gehad met een inbraak.
In dit blog vertel ik meer over de 8 risico's die u loopt wanneer uw pand niet inbraakveilig (genoeg) is. Een goed onderwerp om tijdens uw vakantie over na te denken!
> > Wilt u een verzekeringsproof pand? Download dan ons e-book en toon aan dat uw pand inbraakveilig is
1. Financiƫle schade
U bent een eenvoudige prooi voor een inbreker wanneer u uw pand niet beveiligt. Producten van mindere waarde zijn dan ineens ook aantrekkelijk. De inbreker loopt tenslotte haast geen risico. Jammer, want u draait voor de kosten op. En denk niet alleen aan producten die in uw pand aanwezig zijn, maar ook aan de bedrijfsauto's van uw werknemers, spullen van uw klanten en goederen op en rondom het bedrijfsterrein.
Een inbreker is niet altijd kieskeurig. Voor hem is het geen enkel probleem om belangrijke bedrijfsgegevens mee te nemen. Dit kunnen gegevens zijn die voor u van grote waarde zijn en waar de inbreker vervolgens - ten nadele van u - vervelende dingen mee doet.
Onbeveiligde deuren met een normaal slot kan een inbreker gemakkelijk openmaken. Het maakt hem niets uit of er iets kapot gaat. Helaas bent u ook hier degene die voor de kosten opdraait. In sommige gevallen zal de verzekering deze onkosten betalen. Raadpleeg hiervoor uw polis.
Reparatie, onderzoek en verschillende politiemensen over de vloer: allemaal vervelende gevolgen van een inbraak. In sommige gevallen ligt de productie zelfs een aantal dagen stil. En dan heeft u nog geluk dat uw machines niet gestolen zijn. Ook dit komt namelijk voor, want machines zijn vaak van grote waarde en dus interessant voor een inbreker. Wanneer machines gestolen worden, verliest een deel van uw personeel zijn werk en ligt bovendien de productie volledig stil.
Wanneer een eerste inbraak heeft plaatsgevonden, is de kans op herhaling groot. Inbrekers weten immers hoe ze binnen kunnen komen en wachten rustig totdat u nieuwe producten heeft aangeschaft. Dit blijkt uit een studie van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving.
Verzekeringen geven in sommige gevallen korting op de inboedelverzekering. Zo krijgt u deze korting wanneer u een BORG-certificaat heeft op een Politiekeurmerk Veilig Wonen. Op deze website staat hoeveel procent korting u krijgt.
Dit voordeel heeft u niet wanneer u geen veiligheidsmaatregelen heeft genomen. Bent u naar aanleiding van deze korting toch benieuwd wat het BORG-certificaat inhoudt? Lees dan dit blog met uitleg over het certificaat.
Denkt u dat de verzekering altijd alles vergoedt? Dan heb ik slecht nieuws. Een verzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle schade die is veroorzaakt door een inbraak. Zo heeft ABN-AMRO een zaak voor de rechter gewonnen over het niet uitbetalen van de schadevergoeding, omdat de klant niet voldeed aan de veiligheidseisen. Lees hier het artikel over de rechtszaak van de uitbetaling van de schadevergoeding.
De emotionele schade is het laatste, maar zeker niet het onbelangrijkste punt. Na een inbraak voelen mensen zich vaak niet meer veilig. Dit kan ook gelden voor u of uw personeel. Natuurlijk zijn er organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen, maar waarom zou u deze situatie niet proberen te voorkomen?
Heeft u na het lezen van deze risico's behoefte aan meer informatie over de inbraakveiligheid van uw pand? Lees dan ons e-book over de tool voor een inbraakveilig pand.